top of page
  • Yazarın fotoğrafıbirevikiturizmci

Onlar diyor Xanthi, biz diyelim İskeçe!

Bugün sizleri Old Town sokaklarında gezerken sanki bir açık hava müze şehri geziyormuş hissine kapılacağınız Xanthi'ye götürüyoruz. Namıdiğer İskeçe! Üstelik burası sadece turistik amaçlı gezilecek bir yer değil, aksine şehir hayatının da bir yandan devam ediyor olması da çok daha güzelleştiriyor gezinizi :)


Old Town'da, doğu ile batı çok renkli ve dingin bir şekilde buluşurken, sizde arnavut kaldırımlı ara sokaklarda kaybolup başka bir döneme ait kareler yakalayabilirsiniz. Bazı binalar hala 18. yüzyıla kadar uzanıyor ve şehrin bu bölümünü büyük bir kültürel miras haline getiriyor. Osmanlı dönemine ait birkaç konağın yanı sıra İskeçe Folklor ve Tarih Müzesi gibi daha klasik yapılara da rastlayabilirsiniz.

İskeçe, Yunanistan'da Türklerin çok sayıda olduğu şehirler arasında yer almaktadır. Şehir, aynı zamanda meşhur ve çok renkli bir atmosfere sahip olan karnavalı ile de ünlüdür.


Şehrin modern kısmı, adını 1890'ların yapılarının şeklinden alan Kapnergaton Caddesindeki ünlü "Π" dahil olmak üzere, saat kulesinin bulunduğu güzel bir meydana sahiptir. Her cumartesi Zoagoras Meydanı'nda kurulan, yöresel lezzetiyle kendine özgü bit pazarını ziyaret etmeyi unutmayın!


Dağ ve denizi mükemmel bir şekilde birleştiren doğal manzarası, yeşil ve mavinin çeşitli tonlarıyla İskeçe'yi alternatif ve eko turizmle ilgilenenler için son derece popüler bir destinasyon haline getiriyor.

İskeçe'ye gelen ziyaretçilerin keyif alabileceği trekking, su sporları ve daha pek çok aktivite vardır. Bölgenin doğal yapısı, onu doğa sporları ve aktiviteleri için mükemmel bir yer haline getirmektedir.


Biraz da Old Town'da sokak aralarında gezmeye ne dersiniz ?








Bu güzel sokakları bir de o meşhur İskeçe Festivali sırasında hayal ettiniz mi ?

Tiyatro gösterileri, konserler, sokak oyunları, müzik ve dans geceleri gibi etkinliklerin yapıldığı Iskeçe Karnavalı'nda eski geleneklerin yeniden canlandırılması sağlanmaktadır. Her yıl ilkbahar döneminde olan bu festivale mutlaka gitmenizi tavsiye ediyoruz! Belki de seneye orada karşılaşırız ? :)


İskeçe'ye Nasıl gidilir ? 🚐🚗


- Yunanistan Schengen bölgesi olduğu için öncelikle bir Schengen vizesine ihtiyacınız var.

- Iskeçe'ye ister otobüs ile isterseniz de kendi aracınız ile de geçebilirsiniz.


Dikkat! Kendi aracınız ile geçecekseniz mutlaka aracınıza yeşil sigorta yaptırmanız gereklidir! => https://www.turing.org.tr/uluslararasi-sigorta-yesilkart/


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page