top of page
  • Yazarın fotoğrafıbirevikiturizmci

Suvla Şaraphanesi

Trakya'mızın ve bizim vazgeçilmezlerimiz arasında bulunan bağlardan birindeyiz bugün. Ege tarafına giderken de, dönerken de tatil rotamızın üzerinde bulunan Suvla Şarap Fabrikasındayız!



Suvla'ya Nasıl Gidilir ?

Eceabat şirin olduğu kadar da küçük bir yer aslında. Dolayısıyla Suvla'yı bulmak için çok uğraşmanız gerekmeyecek :) Feribot yolunuzun üzerinde bulunan Opet benzinliğinin hemen yanındaki Suvla tabelasından ulaşabilirsiniz.



Kapıdan ilk girdiğinizde belli bir süre kendinizi etrafa hayran hayran bakarken bulacaksınız. Yüksek tavanlı, en yukarıya kadar dizilmiş raflardaki şaraplar, doğal ürünler... Ortada bulunan masa üzerinde şarap ve sofra aksesuarlarının olduğunu da çıkarken fark ettik o kadar dalmışız yukarılara :)





Burada sadece şarap değil, aynı zamanda kendi yetiştirdikleri 'Kilye' markası altında reçeller, pekmezler, zeytinler ve zeytinyağı bulmak da mümkün.


Biz şanslıyız yıllardır gittiğimiz için zamanında şarap tadımı yapabiliyorduk. Artık ''yeni yasalarımız gereği'' şarap tadımı yapmak yasak. Bunun yerine şarap tadım tabağını denemenizi tavsiye ederiz.




Suvla'da aynı zamanda restaurant kısmında kahvaltı ve yemek servisi de mümkün. Fiyatlara gelince; hemen hemen her bütçe için, her çeşit şarap bulabileceğiniz harika bir yer burası! Sizin de mutlaka kendi bütçenize uygun bir şarap bulabileceğinizi düşünüyoruz.




Her şey bu kadar mı güzel diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bizim için Suvla'nın tek eksi yönü şarap ve sofra aksesuarları bölümündeki ürünlerin fiyatlarının çok yüksek olmasıdır. Suvla markasına özel çok şık ahşap kutuları da var ama onların fiyatları da daha uygun olabilirdi.




İstanbul 307 Km


Çanakkale 10 Km

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page